Meer informatie

Midden op de Veluwe, tussen Apeldoorn en Harderwijk, staat Boerderij ‘T Vossegat. Op de boerderij, welke stamt uit 1600 en gelegen is op een historische plaats, word tegenwoordig een gemengd bedrijf gerund. Er word zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen, biologisch varkensvlees geproduceerd. De varkens hebben een eigen strobed en voldoende ruimte. En het mooie hieraan is dat de varkens altijd de vrije keuze hebben om wel of niet naar buiten te gaan.

Het bijzondere van dit biologische product is dat de varkens worden afgemest met roggemeel van eigen grond. Precies volgens oude traditie: zo’n 100 jaar geleden werd dit al gedaan. Rogge is een graan dat goed groeit op droge zandgronden en het kenmerk van varkens die gemest worden met rogge is dat deze langzamer groeien. Dit komt ten goede aan het welzijn van het dier en uiteraard aan de smaak.

  • De vleespakketten worden zodanig samengesteld dat grotendeels het hele varken word gebruikt en er geen vlees verloren gaat. Geheel passend bij een duurzame werkwijze en met respect voor het dierenwelzijn.


  • De varkens worden vakkundig geslacht bij een gecertificeerde slagerij: Jansen Eko Vlees te Lieren (SKAL nr.  001927).
  • Het vlees is vers en is per soort verpakt in plastic, alles is voorzien van een productsticker. U kunt hierbij zelf de vleesporties bepalen en invriezen. Het totale pakket word geleverd in een doos.
  •  Zowel de biologische boeren als de verwerkende bedrijven worden op alle eisen voor biologische productie gecontroleerd door SKAL (www.skal.nl). Meer weten over biologische landbouw? Kijk op www.bionext.nl